Συνεχίζεται δυναμικά και με αποτελεσματικότητα, η υλοποίηση από τον Σύνδεσμο του έργου «Κατάρτιση και Πιστοποίηση εργαζομένων όλων των κλάδων του ιδιωτικού τομέα, σε αντικείμενα ενίσχυσης της εξωστρέφειας, διαχείρισης έργου και παραγωγής».
Στο προηγούμενο διάστημα, σύμφωνα με τον χρονοπρογραμματισμό του Έργου, ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η διαδικασία προσέλκυσης υποψηφίων ωφελουμένων με την δημοσίευση «Πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος υποψηφίων Ωφελουμένων», και τον σχεδιασμό οργάνωση και υλοποίηση στοχευόμενης Πανελλαδικής καμπάνιας ενημέρωσης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στο ραδιόφωνο.
Αποτέλεσμα των δράσεων προβολής και δημοσιότητας ήταν η υποβολή 3.025 αιτήσεων υποψηφίων εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα για τις 1.210 θέσεις κατάρτισης& πιστοποίησης του Έργου.
Η υποδοχή των αιτήσεων συμμετοχής και των δικαιολογητικών πραγματοποιήθηκε μέσω του Συστήματος υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων, που αναπτύχτηκε από την Ομάδα Έργου του Συνδέσμου και αναρτήθηκε, στην ιστοσελίδα του Συνδέσμου στις 2/10/2021 στο πλαίσιο της Πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος υποψηφίων Ωφελουμένων για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στο έργο.
Παράλληλα από την Ομάδα έργου διενεργήθηκε και ο έλεγχος πληρότητας των δικαιολογητικών συμμετοχής υποψηφίων ωφελούμενων έτσι ώστε με την υπογραφή της Σύμβασης που πραγματοποιήθηκε χθες 21.12.2021 από την Πρόεδρο κα Καλτσίδου, μεταξύ του Συνδέσμου και του Αναδόχου του Έργου, παραδόθηκε στον Ανάδοχο και το Μητρώο των υποψηφίων ωφελούμενων του Έργου, επιτυγχάνοντας τον στόχο που είχε τεθεί από τον Σύνδεσμο, για την επιτάχυνση της υλοποίησης του Έργου.
Από σήμερα 22/12/2021, ο ανάδοχος θα επικοινωνεί με τους υποψήφιους προκείμενου να ολοκληρώσει την διαδικασία επιλογής και να σχηματίσει τμήματα κατάρτισης 25 ατόμων στα αντικείμενα κατάρτισης των προγραμμάτων που θα υλοποιηθούν και είναι:
- Διαχείριση Έργου (Project management)
- Εξαγωγικό εμπόριο και σύγχρονες τεχνικές ανάπτυξης πωλήσεων
- Σύγχρονες Βιομηχανικές Παραγωγικές Διαδικασίες (αφορά και μεταποιητικές μικρές επιχειρήσεις)
Η υλοποίηση των προγραμμάτων θα ξεκινήσει όπως είχε προγραμματιστεί τον Ιανουάριο 2022 αφού προηγηθεί η ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής των 1.210 ωφελούμενων, με την ανακοίνωση του Οριστικού Μητρώου Ωφελούμενων στην ιστοσελίδα του Συνδέσμου, που προγραμματίζεται για τις 10 Ιανουαρίου 2022.
Όπως είναι ήδη γνωστό κάθε πρόγραμμα κατάρτισης έχει συνολική διάρκεια 86 ώρες και πραγματοποιείται εκτός ωραρίου εργασίας.
Τα προγράμματα θα υλοποιηθούν με τη μέθοδο της εξ αποστάσεως κατάρτισης μέσω ολοκληρωμένου συστήματος τηλεκατάρτισης (e-learning) και
Οι εξετάσεις πιστοποίησης θα διενεργηθούν εξ αποστάσεως από διαπιστευμένο Φορέα Πιστοποίησης Προσώπων (Φ.Π.Π.) σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO /IEC 17024, μέσω διαδικτυακού συστήματος επιτήρησης (tele-proctoring), οι προδιαγραφές του οποίου έχουν διαπιστευτεί από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης (ΕΣΥΔ).
Οι συμμετέχοντες με την παρακολούθηση των προγραμμάτων κατάρτισης και τη συμμετοχή στις εξετάσεις πιστοποίησης, θα λάβουν εκπαιδευτικό επίδομα το οποίο αντιστοιχεί σε (5,00 €) μικτά ανά ώρα κατάρτισης (430,00 ευρώ μικτά ανά συμμετέχοντα).