Εκτύπωση
PDF
27
Ιαν

«ΑΣΤΙΚΟ ΣΗΜΑ» - ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ

Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση του Ελληνικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής και του Πανελληνίου Συνδέσμου Ξυλείας (ΠΣΞ), υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, στο Μουσείο Μπενάκη την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016 για τα εγκαίνια της έκθεσης των συμμετοχών στον Πανελλήνιο φοιτητικό αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για τον σχεδιασμό κατασκευής από ξύλο με τίτλο: ΑΣΤΙΚΟ ΣΗΜΑ. Η εν λόγω κατασκευή θα λειτουργήσει ως σημείο πληροφόρησης για δράσεις και γεγονότα που διεξάγονται μόνιμα, περιοδικά ή για ορισμένη χρονική διάρκεια. Μετά την έκθεση η κατασκευή θα τοποθετηθεί μόνιμα σε κεντρικό σημείο του κέντρου της Αθήνας.

 

 

Τα εγκαίνια ξεκίνησαν στο φουαγέ του Μουσείου με την ομιλία του αντιπρόεδρου του Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής κ. Τζιτζά Μίλτου ο οποίος ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες και ενημέρωσε για τη διαδικασία και το αποτέλεσμα του διαγωνισμού. Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Προέδρος του ΠΣΞ κ. Παπαναστασίου Χρήστος, που απηύθυνε ένα σύντομο χαιρετισμό και παρουσίασε συνοπτικά τον τρόπο κατασκευής του ΑΣΤΙΚΟΥ ΣΗΜΑΤΟΣ, τόνισε τα πλεονεκτήματα του ξύλου σαν υλικό σε δομικές κατασκευές καθώς και τη διαχρονική του πορεία αλλά και την προσπάθεια του συνδέσμου για την προώθησή του.

Στην κατάμεστη από Αρχιτέκτονες, Πολιτικούς Μηχανικούς, καθηγητές Πανεπιστημίου και φορείς του ξύλου (εμπόρους, εισαγωγείς, παραγωγούς ξυλείας κτλ) αίθουσα του δευτέρου ορόφου του Μουσείου παρουσιάστηκε στη συνέχεια τόσο το δεύτερο και τρίτο βραβείο όσο και όλες οι 57 συμμετοχές του διαγωνισμού σε μακέτες. Στο αίθριο του Μουσείου υπήρχε στημένο το εντυπωσιακό πρώτο βραβείο, μία πραγματικά πολύ ιδιαίτερη ξύλινη κατασκευή από ξυλεία ελάτης και κοντραπλακέ σημύδας, την οποία χρηματοδότησε και υλοποίησε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ξυλείας με τη συμβολή και καθοδήγηση τόσο των φοιτητών που τη σχεδίασαν όσο και των καθηγητών τους.

Το κοινό αποχώρησε έχοντας αποκτήσει νέες εμπειρίες για το ξύλο και έλαβε την υπόσχεση για παρόμοιες εκδηλώσεις και στο μέλλον. Όσοι δεν κατάφεραν να παρευρεθούν στα εγκαίνια έχουν τη δυνατότητα να επισκεφτούν την έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη έως τις 7 Φεβρουαρίου 2016. 

  MG 9404

  MG 9286

  MG 9288

  MG 9313

  MG 9336

  MG 9365

  MG 9395

 photo1

 

Καταβολη ετησιας συνδρομης 2016