Εκτύπωση
PDF
18
Μαρ

Δελτίο τύπου για κοπή της πίτας

ΗΜΕΡΙΔΑ-ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΞΥΛΕΙΑΣ

Στην ενημέρωση ήταν αυτή τη φορά αφιερωμένη η ημερίδα που έγινε με την αφορμή της κοπής της πίτας του Πανελληνίου Συνδέσμου Ξυλείας. Η κοπή έγινε στην Θεσσαλονίκη στο Ξενοδοχείο PortoPalace την Παρασκευή 21/2/2014 παρουσία πάνω από 150 μελών του Συνδέσμου. Στην ημερίδα που έγινε πριν την κοπή της πίτας η Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου κα Καλτσίδου αφού καλωσόρισε τους προσκεκλημένους έκανε μια πολύ σύντομή παρουσίαση της μέχρι τώρα δυναμικής πορείας του Συνδέσμου καθώς και στις προσεχείς δραστηριότητες του με έμφαση στο επόμενο workshop που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα αφιερωμένο στην ενημέρωση των Αρχιτεκτόνων και Μηχανικών σχετικά με την εφαρμογή του ξύλου με έμφαση στις περιοχές με μεγάλη σεισμική δραστηριότητα. Στο workshop θα πάρουν μέρος με εισηγήσεις Έλληνες και ξένοι διακεκριμένοι επιστήμονες.

Στη συνέχεια η κα Καλτσίδου έδωσε το λόγο στον Ορκωτό Ελεγκτή Λογιστή κο Βλαχόπουλο Τιμόθεο μέλος της METRON AUDITING AE. Που ανέλυσε τις εξελίξεις και τις ανατροπές στον φορολογικό γίγνεσθαι καθώς και την επίδραση τους στις επιχειρήσεις του κλάδου. Στη συνέχεια ο κος Βλαχόπουλος δέχθηκε πλήθος ερωτήσεων μιας και το θέμα των αλλαγών αποτελεί μείζον ζήτημα αυτή την περίοδο.

Την ενημέρωση συνέχισε ο Δρ. Γεώργιος Νταλός, Καθηγητής του Τμήματος Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου που ανέλυσε με την σειρά του μια σειρά θεμάτων επικαιρότητας όπως τις απαιτήσεις του νόμου για την σωστή διακίνηση των σύνθετων συγκολλημένων προϊόντων (MDF, Νοβοπάν, Κόντρα πλακέ Ε1), την αύξηση της ζήτησης σε πιστοποιημένη ξυλεία- πατωμάτων με CE/κλάσεις ποιότητας καθώς και την η εφαρμογή του Ε.Ε 995/2010 που βρίσκετε προ των πυλών.

Το λόγο στη συνέχεια πήρε πάλι η κα Βίκυ Καλτσίδου που φρόντισε για την παρουσίαση με κατανοητό τρόπο ενός case study μιας εισαγωγής ξυλείας ή σύνθετων συγκολλημένων προϊόντων σύμφωνα με τον νόμο Ε.Ε 995/2010 .

Τις παρουσιάσεις έκλεισε ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου κος Γιάννης Αλμπάνης με αξιοσημείωτες αναφορές στις Προκλήσεις στον κλάδο του Ξύλου τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη.

Η βραδιά έκλεισε με την κοπή της πίτας και πολύ συζήτηση στο περιθώριο της συνάντησης ανανεώνοντας το ραντεβού για τις 28 Μαρτίου στο HILTON στην Αθήνα στο Workshop.

htca1

 

htca2

htca3

htca4

htca5

Καταβολη ετησιας συνδρομης 2016