Εκτύπωση
PDF
24
Απρ

Συμμετοχή του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ξυλείας στην έκθεση MEDWOOD 2012

Την πρώτη του εμφάνιση έκανε στην MEDWOOD 2012 o Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ξυλείας με ένα περίπτερο που πραγματικά το χαρακτήριζε το ξύλο...
Η συμμετοχή του Συνδέσμου κρίθηκε κατά κοινή παραδοχή ιδιαιτέρως επιτυχημένη και χάρη σε αυτή δόθηκε η ευκαιρία σε πλήθος επισκεπτών να ενημερωθούν σχετικά με τις δραστηριότητες του, που έχουν γίνει μέχρι στιγμής αλλά και για αυτές που θα ακολουθήσουν.
Ταυτόχρονα ο χώρος του περιπτέρου αποτέλεσε και σημείο συνάντησης πολλών επιχειρηματιών του κλάδου για να τα μιλήσουν για δικά τους θέματα .
Κατά την διάρκεια της έκθεσης έγινε και η συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου που κλήθηκε να αντιμετωπίσει τα τρέχοντα προβλήματα με ιδιαίτερη έμφαση την επιβολή από την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία του Νόμου 995 που θα κλιθεί να εφαρμοστεί στον κλάδο του ξύλου σχετικά με την απαγόρευση διακίνησης λαθρουλοτομημένης ξυλείας.
Ο Σύνδεσμος ήταν ταυτόχρονα και ο βασικός χορηγός της ημερίδας που έγινε στο χώρο της Έκθεσης όπου αναπτύχτηκαν θέματα σχετικά με το ξύλο με τίτλο «Ο ρόλος του ξύλου στην ενεργειακή απόδοση του κτιρίου – καινοτόμες εφαρμογές και η συντήρηση της ξύλινης κατασκευής»
Την ημερίδα άνοιξε ο Πρόεδρος του ΠΣΞ Γιάννης Αλμπάνης που με ένα σύντομο χαιρετισμό έδωσε το στίγμα του Συνδέσμου και τόνισε την συμβολή του Συνδέσμου στην ενημέρωση των ανθρώπων του κλάδου μέσα από τέτοιες πρωτοβουλίες που παίρνει με την ενεργή υποστήριξη Ημερίδων.
Πρώτος ομιλητής ήταν Νίκος Ζυγούρης, Πρόεδρος του ΣΠΜΕ που ανέπτυξε τις δυνατότητες χρήσης του ξύλου από τον μηχανικό σύμφωνα με τις απαιτήσεις εξοικονόμησης ενέργειας.
Ανάμεσα στους ομιλητές ήταν ο Αναπληρωτής Καθηγητής και Προϊστάμενος του Τμήματος Δρ. Γεώργιος Νταλός παρουσίασε την εισήγηση του με θέμα «Το ξύλινο κούφωμα και η συμβολή του στην εξοικονόμηση ενέργειας στην σύγχρονη οικοδομή» εστιάζοντας στην χρήση του ξύλου στα ξύλινα κουφώματα και τα πλεονεκτήματα που αποκτά αυτό σε σχέση με την θερμομόνωση και την ηχομόνωση. Ταυτόχρονα έγινε μια αναφορά στα πλεονεκτήματα του ξύλου ως υλικό γενικότερα και μια ιστορική αναδρομή του ξύλινου κουφώματος.
Ο Αναπληρωτής καθηγητής Δρ. Σκαρβέλης Μιχαήλ σε συνεργασία με τον καθηγητή Δρ. Κακκαρά Ιωάννη παρουσίασε την εισήγηση του με θέμα «Οι δυνατότητες συντήρησης του ξύλου στις κατασκευές». Η διάλεξη είχε στόχο να παρουσιάσει μια σωστή διαδικασία συντήρησης των ξύλινων κατασκευών με προληπτικές ενέργειες συντήρησης. Μέσα από την διάλεξη ανατράπηκε ο μύθος ότι το ξύλο απαιτεί υπερβολική συντήρηση και έχει μικρότερη διάρκεια χρήσης σε σχέση με τα ανταγωνιστικά υλικά.
Ο ομότιμος Καθηγητής της Αρχιτεκτονικής Σχολής Παναγιώτης Τουλιάτος του ΕΜΠ , κατάφερε να κλέψει πάλι την παράσταση με την παρουσίαση του και μοιράστηκε με το κοινό τους προβληματισμούς του σχετικά με την σύγχρονη δόμηση από την ενεργειακή σκοπιά.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε και η παρουσίαση των στατιστικών στοιχείων σχετικά με τις ενεργειακές ταυτότητες των κτηρίων αλλά και την δουλειά των ενεργειακών επιθεωρητών. Την παρουσίαση έκανε ο κος Δημήτριος Αθανασίου , Ειδικός Συνεργάτης του ΥΠΕΚΑ.
Τέλος έξυπνες λύσεις έδωσε η κα Ελένη Αλεξάνδρου , Λέκτωρ της Αρχιτεκτονικής Σχολής του ΕΜΠ με την σωστή χρήση της σκίασης σαν ένα πρόσθετο εργαλείο στην σύγχρονη βιοκλιματική αρχιτεκτονική.
Η έκθεση έκλεισε τις πύλες της την Κυριακή 1 Απριλίου και ο ΠΣΞ ανανέωσε ήδη το ραντεβού του για την επόμενη έκθεση....

 

_MG_8197 -1

_MG_8209 (3)

_MG_8210 (3)

Καταβολη ετησιας συνδρομης 2016