Νεα και Εκδηλωσεις

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ξυλείας με μεγάλη χαρά σας προσκαλεί στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας και σε Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 18:00, στις εγκαταστάσεις τις εταιρίας Παπαναστασίου στην Λεωφόρος Κηφισίας & Ολ. Σπύρου Λούη 1 στο Μαρούσι.

 

 

«ΑΣΤΙΚΟ ΣΗΜΑ» - ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ

Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση του Ελληνικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής και του Πανελληνίου Συνδέσμου Ξυλείας (ΠΣΞ), υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, στο Μουσείο Μπενάκη την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016 για τα εγκαίνια της έκθεσης των συμμετοχών στον Πανελλήνιο φοιτητικό αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για τον σχεδιασμό κατασκευής από ξύλο με τίτλο: ΑΣΤΙΚΟ ΣΗΜΑ. Η εν λόγω κατασκευή θα λειτουργήσει ως σημείο πληροφόρησης για δράσεις και γεγονότα που διεξάγονται μόνιμα, περιοδικά ή για ορισμένη χρονική διάρκεια. Μετά την έκθεση η κατασκευή θα τοποθετηθεί μόνιμα σε κεντρικό σημείο του κέντρου της Αθήνας.

 

«ΑΣΤΙΚΟ ΣΗΜΑ» - Πανελλήνιος φοιτητικός αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για τον σχεδιασμό κατασκευής από ξύλο

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 19:00 στο Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς στα εγκαίνια της έκθεσης των συμμετοχών στον Πανελλήνιο φοιτητικό αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για τον σχεδιασμό κατασκευής από ξύλο με τίτλο: ΑΣΤΙΚΟ ΣΗΜΑ, που διοργάνωσε το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ και ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΞΥΛΕΙΑΣ, υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων.

Το ΑΣΤΙΚΟ ΣΗΜΑ είναι μία κατασκευή που θα λειτουργήσει ως σημείο πληροφόρησης για δράσεις και γεγονότα που διεξάγονται μόνιμα, περιοδικά ή για ορισμένη χρονική διάρκεια. Το 1ο Βραβείο, που κατασκεύασε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ξυλείας χορηγώντας παράλληλα όλα τα απαραίτητα υλικά, θα παρουσιαστεί στο αίθριο του Μουσείου κατά τη διάρκεια της έκθεσης. Επίσης, σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα θα παρουσιαστούν τα σχέδια και οι μακέτες και των 57 συμμετοχών του διαγωνισμού.

Κατεβάστε την πρόσκληση.

 

ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΠΣΞ

 

Με επιτυχία διεξήχθησαν οι εκλογές του Πανελληνίου Συνδέσμου Ξυλείας, κατά τη διάρκεια της κλαδικής έκθεσης MEDOWOOD τη 10η Μαΐου 2014 στο Συνεδριακό χώρο του METROPOLITAN EXPO ATHENS, οι οποίες και ανέδειξαν το καινούργιο διοικητικό συμβούλιο:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ:  Γιάννης Αλμπάνης

Α ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Χρήστος Παπαναστασίου

Β ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ηλίας Στεργίου

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Βίκυ Καλτσίδου

ΤΑΜΕΙΑΣ: Κώστας ξένος

ΜΕΛΟΣ: Αλεξάνδρα Γεράρδη

ΜΕΛΟΣ: Αντώνης Στασινόπουλος

ΜΕΛΟΣ: Χάρης Ρουχωτάς

ΜΕΛΟΣ: Μιχάλης Χαλκιαδάκης

Αναπληρωματικά Μέλη:

Τέλης Ζηκόπουλος, Νίκος Γεράρδης

Για την Ελεγκτική Επιτροπή εξελέγησαν από τη Γενική Συνέλευση

Πάνος Γιώτας, Μιχάλης Δανούρδης

Ελπίζουμε το έργο τους να συνεχιστεί με την ίδια δυναμική και ακόμη μεγαλύτερη.

IMG 3610

IMG 3611

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ξυλείας (ΠΣΞ) λειτούργησε το διάστημα από το 2010 έως το 2014 με τη νέα διευρυμένη μορφή του, έχοντας ως σκοπό και όραμα να αναδείξει το ξύλο ως υλικό, κάνοντας γνωστά στο καταναλωτικό κοινό τα πλεονεκτήματα του, αλλά και τις οικολογικές του ιδιότητες.

Πάρα πολλά συνέβησαν στη χώρα μας αυτή την πενταετία αλλά κατορθώθηκε να διατηρηθεί ο Σύνδεσμος και επιπρόσθετα να διευρυνθεί με νέα μέλη. Είχε παρουσία σε πολλά μέρη της Ελλάδας με ποικίλες δραστηριότητες. Έγινε προσπάθεια να δοθεί στο ξύλο η θέση που του αρμόζει στο ευρύ κοινό και να διεκδικήσει «τα δικαιώματά του» από το κράτος και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σας προσκαλούμε λοιπόν στην Γενική Συνέλευση και Εκλογές για ανάδειξη νέου Δ.Σ. που θα λάβει χώρα στο Συνεδριακό χώρο του METROPOLITAN EXPO ATHENS στην περιοχή του Αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος στην Αθήνα τη 10η Μαΐου 2014 και ώρα 13:30.

Όποιος ενδιαφέρεται να συμμετάσχει στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο παρακαλείται να το δηλώσει στη γραμματεία info@htca.grΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. έως την 6η Μαΐου 2014. Θα πρέπει να τονιστεί ότι υπάρχει διαρκής ανάγκη για ανανέωση σε πρόσωπα & ιδέες.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι δικαίωμα συμμετοχής & ψήφου έχουν τα ταμειακώς ενήμερα μέλη! ( Για νέα εγγραφή ή ανανέωση συνδρομής: Τράπεζα: ALPHA BANK, IBAN: GR19 0140 1680 1680 0232 0006 462, ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΔΡΟΜΗ: 190€)

Παρόλο που η φυσική σας παρουσία θεωρείται απαραίτητη, για αυτούς που αδυνατούν να παρευρεθούν υπάρχει και η δυνατότητα ψήφου μέσω εξουσιοδότησης κάποιου άλλου μέλους που θα παρευρίσκεται εκεί ώστε να ψηφίσει εκ μέρους σας.

Πριν την έναρξη της Γενικής Συνέλευσης θα γίνει παρουσίαση των βιβλίων του Καθηγητή κ.Ιωαννή Κακαράς και του κ.Ιωάννη Παπαδόπουλου με θέματα «Ξύλινες Δομικές κατασκευές» και «Μάρκετινγκ επίπλων και προϊόντων ξύλου».

Κατεβάστε την πρόσκληση εδώ

Καταβολη ετησιας συνδρομης 2016